Stane Špegel: Forest Tales

Stane Špegel
Forest Tales / Listavci – Monom

MMC KIBLA, četrtek, 15. 11. ob 21. uri KIBLIX 2018


V začetku septembra je skladatelj, instrumentalist, producent in avtor multimedijskih vsebin Stane Špegel pod umetniškim imenom Monom objavil svoj sedemnajsti samostojni studijski LP “Listavci (uglasbljene   vibracije slovenskih gozdov)”. Stane je pozitivne vibracije desetih najpogostejših listnatih dreves in posebej za ta projekt posnete zvočne ambiente domačih gozdov nadgradil z avtorsko chill out godbo in kimatičnimi video filmi, v katerih glavne vloge poleg dreves  igrajo tudi njihovi plodovi, semena, listje in lubje.
Še pred koncem jeseni bo album pod imenom “Forest Tales” izšel tudi pri nemški založbi Plusquam Records Labelgroup in bo dosegljiv tudi na vseh vodilnih platformah za prodajo glasbe (iTunes, Beatport, Amazon).

Stane Špegel alias Monom alias HouseMouse alias Stanislav je kot skladatelj, instrumentalist, producent  in avtor multimedijskih vsebin na slovenskem umetniškem prizorišču aktiven že več kot tri desetletja. Izdal je sedemnajst samostojnih glasbenih albumov in še osem kot član stilsko precej razgibanih glasbenih skupin (The Stroj, Most, BioNet, Amfibia, Neurobic, Kissik, Fuzit). Kot član kolektiva Microtrip je v preteklih dvajsetih letih nastopal na vseh večjih in pomembnejših festivalih elektronske in eksperimentalne glasbe v srednji Evropi. Njegove skladbe so izšle na številnih domačih in tujih zbirkah.
Pripravil je tudi že več kot dvajset samostojnih glasbeno-vizualnih predstav oziroma razstav, na katerih svoje skulpture, grafike, reliefne krajine in video filme pospremi še z avtorsko godbo. S svojimi video filmi je sodeloval na več domačih in tujih video festivalih.

Več na: www.monom.si

Share